Hírek
Őrségi Rögös Sajt gyártástechnológiájának, prototípusának kísérleti-fejlesztése
|
Projekt megvalósító: |
|
|
cégnév. |
INNO-FOOD Élelmiszeripari és Innovációs Kft. |
|
város |
Szalafő |
|
utca hsz. |
Templomszer 9. |
|
tel. |
+36 30 3434328 |
|
fax. |
|
|
e-mail |
|
|
web: |
|
|
Projektvezető: |
ügyvezető |
|
Megvalósítás időszaka: |
2006. 09. 01. – 2007. 06. 29. |
|
Forrás: |
Pályázati forrásból támogatott (az ÁFA saját forrásból volt finanszírozva) Innocsekk – 2005-CSEKK INNOND-ORSROGOS 47-28/2006 |
|
Projektméret: |
25 800 eFt (támogatás 21 500 eFt) |
|
Tevékenységek: |
A fejlesztés során tanulmányok készültek a Termékfejlesztési munkacsomag keretében a kívánt receptúra, összetétel és beltartalmi érték kikísérletezése érdekében, valamint megtörtént a termék piaci esélyeinek előzetes felmérése. Véglegesítésre került a Rögös soványsajt félkész-termék összetétele és a Rögös sajt dressing összetétele. Kidolgozásra került a végleges termelési struktúra, a gyártástechnológia modellezése folyamatábrákkal és telepítési tervekkel. A 2. munkaszakasz során elvégzett tevékenységek: az állomány-tulajdonságok komplex vizsgálata, a termék-receptúrák vizsgálata (beállítási módosítások) és a probiotikus jellemzők tesztelése. |
|
Eredmények: |
Termékfejlesztés eredménye: az új termék receptúrái, összetétele, paraméterei és anyagmérlege meghatározásra került és a termék tesztvizsgálata után a szükséges módosításokat érvényesítettük. Gyártástechnológia kidolgozása: a folyamatos üzem modellezése után elkészültek a gyártástechnológiai és az üzemi berendezések tervei, a műszaki rajzok és a termelést felölelő folyamatábrák. |
|
A projekt előnyei, hasznosulása: |
Az új terméknek több változata, kiszerelése lesz. Az egészség-kímélő hatása fokozottan jelentkezik a csökkentett kalóriatartalmú változatok esetén, amelyek iránt a kereslet dinamikusan növekszik. A piacfeltárás során bevontunk több olyan intézményt, amelyek (kórházak és diétával foglalkozó szervezetek, cégek) nyitottak a termék felhasználásában is. |

