Hírek

Új erjesztési módok bevezetés a soproni borvidéken

A projekt célja innovációs termékfejlesztés. Az innováció tárgya a borral, mint termékkel kapcsolatos mikrooxidációs technikákkal történő kísérletek.

Projekt megvalósító:

 

cégnév.

Fényes Tibor egyéni vállalkozó

város

9400 Sopron

utca hsz.

Vásárhelyi P. u. 17.

tel.

99-511-919

fax.

99-511-939

e-mail

ft@fenyszoft.hu

web:

-

Projektvezető:

 

Fényes Tibor egyéni vállalkozó

Megvalósítás időszaka:

2006. 03. 10. – 2007. 01. 10.

Forrás:

INNOCSEKK pályázati forrásból támogatott

 

Projektméret: 

 

16.062,6 eFt (támogatás: 14.315 eFt)

Tevékenységek:

1.          Technológiai háttérszolgáltatás prototípus elkésztéséhez (új borféleség megalkotása)

2.          Marketing tanulmány elkészítése (új termék piacai bevezetésének tervezése)

3.          A projekt megvalósításával kapcsolatos tevékenységek összehangolása, koordinálása. Projektmenedzsment.

 

Eredmények:

1.          Termékfejlesztés: új borféleség megalkotása a fent bemutatott kutatás-fejlesztési tevékenységen keresztül. Egy darab kutatási jelentés.

2.          Marketingtervezés: marketingstratégiai terv. Egy darab tanulmány.

3.          Projektmenedzsment: kapcsolattartás a szerződő hatósággal, projektjelentés készítése, a projekt koordinálása, alvállalkozókkal való kapcsolattartás, ajánlattételi eljárások lebonyolítása.

A projekt előnyei, hasznosulása:

·      A borrégió versenyképessége, a piacra kerülő új, magasabb hozzáadott értékű termék megjelenésével fejlődik.

·      A kutatások eredményei más kis és középvállalkozások számára is hasznosíthatók. Ez fejlesztette a borvidéki borászok közötti hálózati együttműködést, kooperációt.

·      A projekt által vállalkozásunk versenyképessége, növekedési lehetőségei javultak. A kifejlesztett termék hozzáadott érték növeléssel jár.

·      Regionális innovációt ösztönző környezet kialakítása: a kutatási tevékenység a borászatokat és érintett szervezeteket együttműködésre, továbbgondolásra ösztönzik.

 

Közösség