Hírek
Soha meg nem romló ételek
A Minnessotai Egyetem kutatói szerint hamarosan nem kell azon fáradoznunk, hogy reggelente ebédet csomagoljunk magunknak, elkészíthetjük azt akár egy évvel előre is. Egy szerencsés véletlen folytán ugyanis olyan baktériumot fedeztek fel, ami évekre tartósíthatja a húsokat, halat, tojást és tejtermékeket.
A bisin-nek nevezett anyag teljesen természetes eredetű és az egészségre ártalmatlan, sőt, az akár halálos betegséget okozó E-coli és szalmonella baktériumok szaporodását is gátolja.
Megoldódna az élelmiszer-pazarlás
A zöldségeken és gyümölcsökön kívül szinte minden romlandó élelmiszer élettartamát meghosszabbítja, legyen szó egy kinyitott üveg borról vagy salátaöntetről, ami jelentősen csökkentené a kárba veszett élelmiszerek mennyiségét (Nagy-Britanniában a háztartások közel 1,5 milliárd forint értékű ételt dobnak ki évente).
Az egyetem kutatója, Dr. Dan O'Sullivan elmondása szerint már folynak a tárgyalások az élelmiszergyártókkal, a bisint tartalmazó ételek pedig három éven belül az üzletek polcaira kerülhetnek, a kérdés csak az, mit szólnak ehhez a forgalmazók, akik ezáltal jelentős profitcsökkenésre számíthatnak.
Forrás: ÉlelmiszerOnline

