Hírek

Steve Jobs utódait keresik Győrben

Közép-Európa versenyképességét egyértelműen növelné az innovációs technológiák erősítése. Ehhez keresnek fiatal ötletgazdákat Győrben is. Az InoPlaCe projekt célja - ennek első találkozóját Győrben tartották péntek délelőtt -, hogy fokozza a közép-európai régió versenyképességét és erősítse az innovációban rejlő lehetőségeket.

A projektben nyolc fejlesztési ügynökség vesz részt, köztük a magyar a Pannon Novum Nyugat-dunántúli Regionális Innovációs Ügynökség.Az együttműködésben résztvevő partnerek vállalják, hogy támogató szolgáltatásokat nyújtanak azoknak a fiatal ötletgazda újítóknak, akik a jelenléte fontos hajtóerő a gazdaság fejlődésében és kutatásban.A projekt alkalmazza a Regionális Innovációs Laborok koncepcióját is, ami teret enged a fiatal innovátoroknak, s párbeszédet kezdeményez a felek között. A projekt számít a kulcsfontosságú regionális szereplőkre is.

Az elért eredmények folyamatosan publikálják a szervezők, melyeket eljuttatnak a politikai döntéshozókhoz - elősegítve így a régió innovatív versenyképességének erősödését.

"A fiatal innovátorok támogatás híján nem, vagy csak nagy erőfeszítések árán tudják megvalósítani ötleteiket. A szóban forgó projekt célja az elkövetkező három évben, hogy biztosítsa számukra mindazokat a szolgáltatásokat és szakmai segítséget, melyek jelentősen megkönnyítik a terveik, álmaik megvalósítását" - fogalmazott Magyar Dániel, a a Pannon Novum Nyugat-dunántúli Regionális Innovációs Ügynökség igazgatója.

Arra a kérdésünkre, hogy milyen üzletágakban várják elsősorban tehetséges fiatalok jelentkezését, illetve kerültek-e már kapcsolatba az ügynökséggel innovátorok, Magyar Dániel úgy válaszolt: "nagyon széles skálán mozoghatnak a megvalósítására váró tervek, elképzelések. Körülbelül 25-30 fiatal kutatóval, PhD-hallgatóval szeretnénk közösen dolgozni, s ha az ő ötleteik közül 5-10 termék a piacra kerülne, akkor már jelentős sikerről beszélhetnénk.

Eddig különböző orvosi műszerekkel, járművekkel, internetes kommunikációval kapcsolatos ötletek kerültek a látóterünkbe, melyeket a terveink szerint idén még be is mutatunk a nagyközönség előtt".

Forrás: Kisalfold.hu

További kapcsolódó hírek: HírCity     Oxygen Media (ugyanitt ügyvezetőnkkel készült interjú is hallható)     RevitaTV (videóval)

Közösség